INDIVIDUALNI PLAN I PROGRAM ( IPP )Copy of EVERYBODY WALKS IN DIFFERENT SHOES

U iLabu nam je izuzetno važno svakom djetetu i obitelji pristupiti individualno, prema njegovim sposobnostima i interesima te tako i prilagođavamo aktivnosti na svakom pojedinom susretu.

Zbog toga u iLabu izrađujemo individualni plan i program za svako dijete uključeno u naš program u kojem, naravno, krećemo od djetetovih vrlina. Prema tim vrlinama određujemo ciljane aktivnosti potrebne za ostvarivanje određenih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Konstantno radimo evaluaciju djetetovog napretka, a naravno da nam je najveća motivacija i potvrda našem radu kada vidimo da dijete napreduje u smjeru ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva.

Na našem susretu nakon učinjene procjene skupa s roditeljima dogovorimo dugoročne i kratkoročne ciljeve te kako ćemo ih evaluirati te potom krećemo s radom.

Ovdje bismo naglasak stavili ne samo na izvrsnu suradnju koju imamo s roditeljima djece uključene u programe iLaba, već i na vrlo uspješnu i produktivnu komunikaciju s terapeutima iz drugih ustanova koji su uključeni u djetetovu habilitaciju ili odgoj. Primjerice, ako se dijete uključi u program poticanja senzorne integracije u iLabu te pohađa neurorazvojne vježbice prema Bobath konceptu van iLaba, rado ćemo komunicirati s Vašim fizioterapeutom i timski s njim /njom raditi prema našim ciljevima.

Jer svima nama je najvažnije da svako dijete lijepo napreduje, da je sretno i uspješno u svojim aktivnostima.