Grupne radionice za djecu tipičnog i atipičnog razvoja

OBRAZAC


CILJ: Grupnim radionicama želimo omogućiti djeci atipičnog razvoja (AR) mjesto i vrijeme za integraciju među vršnjake tipičnog razvoja pod vodstvom našeg stručnog osoblja.

POTREBA: Prema nedavnoj anketi koju smo proveli među roditeljima, uvidjela se potreba roditelja za dodatnim slobodnim vremenom kada je dijete AR na sigurnom mjestu sa stručnjacima kako bi se roditelj mogao pobrinuti za druge svakodnevne potrebe obitelji.

TRAJANJE: Sve radionice traju dva puna sata te imaju svoju strukturu određenoj prema temama. Radionice proslave rođendana će se organizirati petkom poslijepodne te subotom ujutro / popodne. Ostale radionice će se organizirati u toku tjedna te vikendom, prema dogovoru s polaznicima i osobljem.

KORISNICI: Pozvana su djeca tipičnog i atipičnog razvoja različite dobi. Prijavljeni korisnici će se strukturirati kako bi se na svakoj radionici ostvario cilj – integracija djece atipičnog razvoja među vršnjake tipičnog razvoja. Većina radionica će imati cca šestero djece, dok će radionica proslave rođendana primiti do 10 djece (sudionici su u ovom slučaju djeca pozvana od strane slavljenika).

TEME:

  1. Ciklus od šest tema – svaka tema je jedna radionica: Bonton, Čuvamo prirodu, Živimo zdravo, Sigurni smo u prometu, Čemu služi novac, Prijatelji i osjećaji
  2. Proslava rođendana
  3. Poticanje socijalnih vještina
  4. Poticanje senzorne integracije
  5. Pomoć u učenju (po dobi)
  6. Poticanje grafomotoričkih vještina

Radionice na prethodne teme moguće je organizirati uz prisustvo pasa pomagača i njihovih voditelja. Ako imate želju ili prijedlog za druge teme, slobodno nam javite na emailove iskazane pod KONTAKT.

VODITELJI: Edukacijski rehabilitatori s dodatnim edukacijama te iskustvom rada s djecom AR, na svakoj radionici minimalno dva, a po potrebi i više članova stručnog osoblja.

KONTAKT: za dodatne informacije stojimo vam svima na raspolaganju na kontakte: radionice@ilab.hr i rodendani@ilab.hr. Prijaviti se možete ispunjavanjem ovog obrasca.