Pozivamo vas na Dane otvorenih vrata udruga ( DOVU) 2017. u organizaciji Ureda za udruge.

Udruga iLabdani otvorenih vrata udruge ilab25.-27.5.2017. i ove godine sudjeluje na Danima otvorenih vrata organiziranjem različitih predavanja i radionica našeg stručnog tima. Cjelokupni program održat će se krajem svibnja, a u zanimljivom rasporedu koji smo pripremili sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Broj polaznika po radionici je ograničen na maksimalno 15 te su prijave zbog toga obavezne do 24.5.2017. na office@ilab.hr 

Sve radionice su besplatne.

 

PROGRAM UDRUGE ILAB ZA DOVU 2017. :

1. ČETVRTAK,  25.05.2017., 18-19h, iLab – Kamaufova 9

Tema: Uloga psa pomagača u rehabilitacijskom radu

Predavač: Tea Selaković, prof. rehabilitator

Ovo interaktivno predavanje osmišljeno je  kako bi sudionici sami doživjeli utjecaj psa pomagača u poticanju razvoja 5 osnovnih područja (motoričko, komunikacijsko, emocionalno, osjetilno i kognitivno). Sudionici će također dobiti odgovore na dva najčešća pitanja: „Što točno radi pas pomagač?“ i  „Po čemu je pas pomagač drugačiji od psa-kućnog ljubimca?“.  Uz primjere iz prakse, video snimke, sudionici će sami sudjelovati u intervenciji potpomognutoj psima pomagačima. 

Predavanje je namijenjeno svima koje zanima kakvu ulogu ima pas pomagač u rehabilitacijskom radu – roditeljima, terapeutima..

 

2. PETAK,  26.5.2017., 18-19.30h, iLab – Kamaufova 9

Tema: Uloga osjetnih informacija na razvoj  mozga

Predavač: Lina Daxini, prof. psih. i Nikolina Skledar, SIAT terapeut

“Uloga osjetnih informacija na razvoj mozga” je interaktivna i iskustvena radionica namijenjena prvenstveno roditeljima djece s teškoćama, a potom i svima drugima zainteresiranima. Kroz različite aktivnosti proći ćemo kroz sve naše osjetne sustave te diskutirati o tome kako utječu na razvoj mozga od najranijih dana te kako ih se može poticati.

Radionica je prevenstveno namijenjena roditeljima djece s odstupanjima u razvoju.

3. SUBOTA, 27.05.2017., 10-11.30, iLab – Kamaufova 9

Tema: Važnost igre u razvoju djeteta

Predavač: Vesna Katalinić, soc. radnica, play terapeut u edu., Gestalt psihoterapeut u edu.

U ovom predavanju roditelji će moći čuti informacije na koje sve aspekte djetetovog razvoja utječe igra, zašto je od ključne važnosti da djeca imaju slobodno vrijeme za slobodnu samoinicijativnu igru te zašto je ponekad dobro da djeci bude dosadno.

Također, roditelje će se uputiti koji tipovi igre postoje te u kojoj dobi djece se pojavljuju. 

U kratkim vježbicama prezentirat će se i različite metode kako s djecom kroz igru raditi na iskazivanju emocija.

Predavanje je namijenjeno svim roditeljima.

 

4. SUBOTA, 27.5.2017., 18-19.30h, iLab – Kamaufova 9

Tema: Pokretom do učenja kroz prve tri godine života

Predavač: dr.sc. Maja Petković, mag. rehab. educ

Kroz ovo predavanje sudionici će dobiti detaljnije informacije o osjetljivim periodima razvoja djeteta integrirajući znanja iz neuroznanosti, psihologije percepcije te senzorne integracije kao i iskustvene primjere kako odabirom aktivnosti i materijala stimulirati djetetov razvoj kroz jednostavnu igru i interakciju.

https://www.udruge.hr/#!kalendar