radionice

Drage trudnice, roditelji i stručnjaci,

udruga iLab započinje s ciklusom radionica za 2015. / 2016. godinu. Raspored tema i radionica možete pratiti ovdje i na našoj Facebook stranici. Svaku temu popratit ćemo s kratkim opisom i informacijama koje su Vam potrebne za sudjelovanje.

RADIONICA U STUDENOM 2015.

Tema: Nepoželjna ponašanja kroz perspektivu senzorne integracije
Datum: Subota, 14.11.2015.
Vrijeme: 10h ujutro
Trajanje: 2h
Sudionici: ova praktična radionica je namjenjena roditeljima djece s nepoželjnim ponašanjima, max 5 obitelji. U slučaju više prijavljenih, dogovorit ćemo dodatni termin.
Kotizacija: za jednog roditelja 200kn, za oba roditelja 250kn
Voditeljice: Maja Petković i Lina Daxini
Lokacija: U prostoru Udruge
Prijava: na info@ilab.hr ; facebook.com/udrugaiLab; 091 592 0006 (Lina)
Potvrda i otkazivanje: obavezno najkasnije do petka!
Uplatu molimo Vas izvršite na žiro račun Udruge do četvrtka 12.11.2015 :
IBAN: HR98 2340 0091 1105 6582 1
Poziv na broj: Vaš OIB
Opis plaćanja: Radionica za roditelje

RADIONICE U LISTOPADU 2015.

Tema: Baby handling + Uvod u Baby Signs
Datum: Subota, 03.10.2015. i 17.10.2015.
Vrijeme: u jutarnjim terminima po dogovoru
Trajanje: do 2 sata
Mjesto: u prostoru Udruge u kvartu Maksimir
Voditelj: Marina Abramović, fizioth i Lina Daxini, Baby Signs instruktor
Način prijave: obavezna prijava na email info@ilab.hr uz naznake:

Ime i prezime
Ime radionice na koju se prijavljujete
Jeste li trudnica, roditelj, stručnjak?
Roditelji dojenčadi 0 – 6 mjeseci mogu doći na radionicu baby handlinga s bebom obzirom da se radi u vrlo malim grupama te navedite u koje vrijeme ujutro Vam najviše odgovara.

Ukratko o ovoj temi:
1. dio Baby Handling – Ispravnim postupanjem s novorođenčadi (baby handlingom) možemo spriječiti loše obrasce kretanja koji dolaze uslijed djetetove nemogućnosti da napravi taj pokret ispravno. To se može događati zbog eventualnog moždanog krvarenja ili hipoksično – ishemičnih oštećenja. Takve promjene se mogu pravovremeno vidjeti na UZV, no osim ako je porod bio traumatičan ili vrlo dug, odnosno dijete je rođeno ranije, ili postoji neki drugi rizik i sumnja, rijetko će se napraviti UZV glavice. Stoga su neka novorođenčad možda imala neka od navedenih oštećenja, no ona nisu zabilježena te ukoliko su bila blaža, nakon određenog vremena neće se vidjeti na ultrazvuku.

Na ovom dijelu radionice, fizioterapeut će Vam pokazati pravilno postupanje s novorođenčadi i dojenčadi, upozorit će Vas na pravilni motorički razvoj djeteta, odgovorit će na sva Vaša pitanja te eventualno uputiti na daljnju obradu (za roditelje koji dođu sa svojim bebicama).

2. dio Baby Signs – poticanjem učenja znakova za bebe, omogućujemo i vrlo malim bebicama (već oko 6mj) da olakšano iskomuniciraju svoje potrebe bez frustracija. Na ovom dijelu radionice Baby Signs instruktor će Vam obrazložiti zašto je korisno djetetu pokazivati znakove uz učenje govora te će Vam pokazati nekoliko znakova koje možete odmah početi primjenjivati.

Posebne napomene: Ako dolazite s bebicom, obucite ju u nešto udobno i rastezljivo.

Tema: Masaža bebica
Datum: Subota, 24.10.2015.
Vrijeme: u jutarnjim terminima po dogovoru
Trajanje: do 2 sata
Mjesto: u prostoru Udruge u kvartu Maksimir
Voditelj: Maja Petković, mag. educ. rehab.
Način prijave: obavezna prijava na email info@ilab.hr.

 

Opis tematike: Zašto masirati bebe?
Razvoj privrženosti majke i djeteta u ovo rano doba primarno se razvoja preko tjelesnog kontakta tj. kože. Osim što masaža za bebu može biti ugodna aktivnost, istraživanja pokazuju da masaža utječe na smanjenje plača, lakše uspavljivanje, smanjuje kolike i nadutost.
U ovoj radionici roditelji će dobiti nova saznanja o tome kako dodir utječe na motorički, emocionalni i kognitivni razvoj djeteta i kroz praktične vježbe naučiti neke osnovne elemente masaža djece rane dobi.