Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of odgojni izazovi

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2019. godine, Centar iLab je priredio pet zanimljivih ( i besplatnih) predavanja. Popis tema kao i njihove termine možete pronaći niže dolje.Za sva predavanja potrebno se prijaviti na info@ilab.hr.

Hvala lijepa,

tim Centra iLab
Put do škole – psihofizička zrelost?
Ova besplatna radionica je namijenjena roditeljima i stručnjacima s ciljem informiranja o oblicima obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju. U sklopu radionice kroz predavanje roditelji će dobiti više informacija o tome koje vještine dijete treba razvijati u predškolskom razdoblju te potencijalne strategije kako ih poticati u odnosu na teškoće koje ima.
Voditeljica: Blanka Gilja, specijalist rane intervencije, edukacijski rehabilitator, certificirani stručnjak terapeut Ayers senzorne integracije
Trajanje: između 45 i 60 minuta.

15.05.2019 2019

17:30 – 18:30

Zagreb, Maksimirska 94

 

Dijete s teškoćama u predškolskom sustavu i metodički pristup

Ova besplatna radionica povodom Dana otvorenih vrata udruga 2019. godine je namijenjena odgojiteljima i asistentima koji se susreću s djecom s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu. Stručnjaci se upoznaju sa specifičnim teškoćama koje su prisutne u razvojnim poremećajima te kroz interaktivnu diskusiju planirano je razvijanje strategija u grupnom radu koji će potaknuti bolju integraciju djece i osnažiti profesionalne kompetencije. Cilj radionice je osvještavanje mogućnosti, vrijednosti, znanja te vještina koje mogu doprinijeti u svakodnevnom susretanju i radu s djecom i roditeljima.
Voditeljica je naša stručna suradnica: Blanka Gilja, specijalist rane intervencije, edukacijski rehabilitator, certificirani stručnjak terapeut Ayers senzorne integracije
Trajanje: između 45 i 60 minuta

15.05.2019 2019

18:45 – 19:45

Zagreb, Maksimirska 94

 

Odgojni izazovi

Ovo besplatno predavanje povodom Dana otvorenih vrata udruga 2019, godine dati će presjek izazova s kojima se današnji roditelji nose, s posebnim naglaskom na izazove roditelja djece s teškoćama u razvoju. Govorit će se o opcijama kako roditelj može pomoći ili podržati dijete, a da očuva kvalitetu odnosa.
Trajanje: 1h; 16.05.2019., 17.30 – 18.30
Voditeljice su naše stručne suradnice s Hrabrog telefona: Vesna Katalinić, dipl. socijalna radnica, gestalt psihoterapeut u superviziji, play terapeut u superviziji te Hana Hrpka, prof. psihologije koje često možete sresti u našem Centru.
16.05.2019
17:30 – 18:30
Zagreb, Maksimirska 94

 

Upotreba posebno oblikovanih priča u poticanju razvoja socijalnih vještina

Radionica je primarno namijenjena roditeljima djece s teškoćama u razvoju te potom i svima drugima zainteresiranima za ovu temu. Svi mi imamo razna očekivanja od naše djece/korisnika, i oni sami imaju svoja očekivanja od nas i od ovoga svijeta. Kako bi ispunili ta očekivanja nužno je da imaju razvijene određene društvene odnosno socijalne vještine. Nužno je da shvaćaju „pravila igre“ svijeta koji ih okružuje. Mnoge teškoće u ponašanju su uzrokovane slabije razvijenim socijalnim vještinama. Na ovoj radionici ćemo učiti kako podrška kroz socijalne priče i druge vizualne materijale može bitno unaprijediti usvajanje socijalnih vještina i time olakšati svakodnevni život ispunjen raznim očekivanjima, željama i potrebama.
Voditeljica: Tea Selaković, prof. rehabilitator

Trajanje: 90 minuta

16.05.2019 2019

18:45 – 20:15

Zagreb, Maksimirska 94

 

Uloga osjetne obrade (senzorne integracije) na razvoj djeteta

Uloga osjetne obrade na razvoj mozga djeteta je interaktivna i iskustvena radionica namijenjena prvenstveno roditeljima djece s teškoćama i onim roditeljima koji sumnjaju u skladnost razvoja svoga djeteta. Kroz različite aktivnosti proći ćemo kroz sve naše osjetne sustave te diskutirati o tome kako utječu na razvoj mozga od najranijih dana te kako ih se može poticati. Radionica je besplatna i održava se povodom Dana otvorenih vrata udruga 2019. godine.
Voditeljice: Nikolina Skledar, radni terapeut, SI terapeut i Lina Daxini, osnivačica i predsjenica Centra iLab, SI pedagog i SI stručnjak za dojenčad
Trajanje: 2h;

17.05.2019 2019

18:00 – 20:00

Zagreb, Maksimirska 94